Zet die energiepomp aan! - voor meer energie, levenslust en vertrouwen

Zet die energiepomp aan!

𝘖𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘸𝘢𝘭𝘭𝘴𝘲𝘶𝘢𝘵 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘴𝘲𝘶𝘢𝘵.

𝗘𝗲𝗻 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲, 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻𝘀𝗹𝘂𝘀𝘁 𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝘁𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻.

De wallsquat is een zeer effectieve Chi Neng Qigong oefening. Bij de wallsquat zak je voor de muur omlaag tot je in hurkzit komt. Hierbij fungeert de muur als een beugel die jou uitlijnt.

In tegenstelling tot een fitness-squat ligt de focus op het bol maken van de onderrug. Zo maak je ruimte voor je nieren (die staan voor levenskracht en wijsheid) en het energetische punt tussen de nieren: Mingmen*. Mingmen wordt ookwel de poort van leven genoemd.

𝗠𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘄𝗮𝗹𝗹𝘀𝗾𝘂𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗷𝗲 𝗷𝗲 (𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿)𝗿𝘂𝗴, 𝗻𝗶𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗻𝗴𝗺𝗲𝗻𝗴 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝘀𝗼𝗲𝗽𝗲𝗹. Je zet als het ware de energiepomp aan terwijl je langs de muur omlaag zakt en jezelf omhoog duwt in een cadans. In het begin op spierkracht, later veel meer op qi, levensenergie.

Uitleg over de partnersquat tijdens de introductiecursus in het Groenendaalse bos in Heemstede..
In de volgende blog vertel ik meer over hoe de partnersquat jouw helpt om éérst op jezelf te vertrouwen én daarna pas op de ander.

EN DAN DE PARTNERSQUAT..

𝗘𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻𝘁 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝘂𝗶𝘁𝗴𝗲𝗱𝗮𝗮𝗴𝗱 𝗼𝗺 𝗼𝗽 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘁𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘁𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗻 𝗲́𝗻 𝗼𝗺 𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻 𝘁𝗲 𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿..

In de partnersquat sta je tegenover elkaar met uitgestrekte armen. Op eigen kracht zak je naar beneden, onderrug bol. Totdat het zakken niet meer lukt, dan vraag je steun aan de ander.

Je vertrouwt erop dat de ander jou houdt en je gaat leunen. Elkaar in evenwicht houdend zak je verder omlaag tot hurkzit, je hielen op de grond, onderrug bol. Vanuit focus en vertrouwen kom je samen terug omhoog. Bovenlichaam blijft recht.

𝗞𝗼𝗿𝘁𝗼𝗺: 𝗲𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿𝗯𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴.

Voor meer levensenergie (qi), levenslust, en het trainen van je basisvertrouwen. 𝗗𝗲𝘇𝗲 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗮𝗻 𝗲𝗻𝗼𝗿𝗺 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗿𝗻-𝗼𝘂𝘁. Wel pas zodra je alweer je huishouden kunt doen. Want net zoals dat een auto niet kan rijden zonder benzine, start ook deze energiepomp niet als je echt helemaal leeg bent.

BINNENKORT DEEL 2.. over wat de partnersquat brengt op een dieper mentaal en emotioneel niveau..

STAY TUNED..

*PSST Leuk weetje: Mingmen ontstaat op het moment van perceptie, eicel en zaadcel worden samen. Dit punt bevat jouw DNA, jouw volledige potentieel.

De partnersquat tijdens Chi Neng Qigong les in het Groenendaalse bos - Heemstede.