DAILY LIFE = DAILY PRACTISE

DAILY LIFE = DAILY PRACTISE

Deze blog gaat over daily lif = daily practise. Omdat ik merk dat dit ontzettend nodig is in deze tijd. Omdat ik zelf eindelijk echt begrijp, voel, wat er wordt bedoeld met daily life = daily practise.

Dus vandaag een uitleg over de link tussen je oefening en je leven. Als ik het heb over ‘oefening’ of over ‘daily practise’ dan heb ik het over je dagelijkse beoefening van yoga, Chi Neng Qigong, meditatie, wandelen in de natuur… Wat het dan ook voor jou is waardoor je ontspant, waardoor je weer thuiskomt bij jezelf, waardoor jij weer die verbinding voelt tussen je lichaam, je hart en je hoofd.

En dan jouw dagelijkse leven. De dingen die jij tegenkomt, onzekerheden, frustraties, jezelf durven zijn en te laten zien, je niet begrepen voelen. Situaties op het werk die moeilijk zijn, die je uitdagen in je grenzen aangeven, in ‘nee’ zeggen. En laten we ook niet de leuke dingen in het dagelijks leven vergeten 😉

Deze mail gaat over hoe jij jouw training integreert in je dagelijks leven. Want dat is waar het in die Chi Neng Qigong training óók over gaat. Over die verbinding tussen dat uurtje (liefst dagelijkse moment) Chi Neng Qigong én waar jij in jouw dagelijkse leven geraakt wordt, dat wat jou uit jouw centrum trekt.

Daar in zit daily life, daily practise. En dat begint met opmerken, dat begint met bewust zijn.

Bewustzijn, bewust zijn:


Bewust worden van..

  • Dat je in je hoofd schiet, in het piekeren in het zorgen maken over;

  • Dat je het overzicht verliest, als een kip zonder kop van de ene naar de andere to do gaat;

  • Dat je voor dat telefoongesprek bomvol energie zat en daarna moe bent;

  • Dat je je ontzettend onzeker voelt en geraakt wordt door het minste of geringste..

Wat er dan ook is in jouw leven. Het gaat over bewust worden van dat er iets veranderd, dat je uit verbinding schiet met je lichaam, dat je hoofd doortettert.. wat dan ook.

En dat bewust ZIJN dat is stap 1. Opmerken dat het gebeurt.

Stap 2 is voelen en observeren.

En hierbij is het heel belangrijk om uit je analytisch denken te blijven. Voel in je lijf, laat haar/hem het je vertellen… Wat is er nu, wat gebeurt er onder de oppervlakte?

En dan ontstaat er ruimte voor stap 3.

Stap 3 Accepteren

Stap 3 is accepteren, Herpakken, integreren, weer terug naar jezelf, terug naar je basis en vandaaruit door naar stap 4. Stap 4: anders reageren, het in het vervolg anders doen.

Het integreren van jouw training in je dagelijks leven.

En daar is deze zomer extra aandacht voor. Omdat het juist nu zo nodig is om je bewust te zijn wanneer je in verbinding bent met jouw centrum en wanneer je hier uit schiet (lees: wanneer je jezelf uit jouw centrum laat halen, je bent er immers zelf bij..). Dus kies jouw daily practise, doe dit echt dagelijks, al is het maar 5 minuten mediteren op de wc 😉.

Deze zomer gaan we extra oefenen met daily life = daily practise. Of je nou gevorderd bent of helemaal nieuw, voor iedereen is er wat deze zomer.

Kies wat bij jou past!

Zomeractiviteiten:

KENNISMAKEN
Heb je nog geen daily practise? Verlang je naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf? Doe dan mee met deze open les Chi Neng Qigong op vrijdagochtend 8 juli van 9.00 – 10.15 in het Groenendaalse bos in Heemstede.
Meld je gelijk aan!

ONDERHOUDEN Wil je jouw eigen practise een boost geven en onderhouden?
De hele zomer is er wekelijks les op maandag en donderdagavond van 19.30 – 21.00 in het Koningshof. Een heerlijke les, buiten in het bos, zowel voor nieuwelingen als de meer gevorderde Chi Neng’er. Klik hier voor een proefles en een strippenkaart!

VERDIEPEN Of ga je liever de diepgang in?
Een hele dag in het teken van daily life = daily practise en zelfs daaraan voorbij.. op vrijdag 22 juli van 10.00 – 16.00 in regio Haarlem.. Voor de meer gevorderde Chi Neng’er.. Hier vind je de uitnodiging..

ONDERSTEUNEN En last but not least.. breng ik graag deze avond bij je onder de aandacht. Een avond aan het water vol verbinding, plezier en aardse spiritualiteit. Ondersteunend in alles dat is.. Klik hiervoor aanmelden en meer info!

Een avond voor jou, spirituele man en spirituele vrouw, die ook deze kwetsbare spirituele kant van jouw hele zijn wilt omarmen en dat in een kleine groep gelijkgestemden. Je bent welkom. (Max 10 personen)