Ik zat vast in mijn hoofd

Vanmorgen zat ik vast in mijn hoofd.

Ik was bezig met de opdrachten van mijn businesscoach - in kaart brengen wie mijn doelgroep nu eigenlijk is. Wie volgen mijn lessen en waarom?

Hiervoor heb ik een enquête rondgestuurd en 7 deelnemers van mijn lessen mogen interviewen. Super leuk om te doen! Velen van hen hielden hier ook weer waardevolle inzichten van over.

Want als je gaat nadenken waarom je die wekelijkse les volgt dan ben je aan het reflecteren en wordt het voor jezelf ook duidelijk waarom je iets doet.

Prachtige ervaringen als:

"Ik kom steeds meer in contact met mijn gevoel"

"Ik heb geen last meer van reuma-achtige klachten in mijn gewrichten"

"Het is echt mijn rustpunt in de week waarin ik niets hoef, van doen naar zijn"

Kortom ik had een heleboel informatie en die mocht ik gaan samenvoegen tot een zogeheten 'klantprofiel'. En ik blokkeerde.

Ik blokkeerde totaal.

Voor mijn gevoel klopt het niet.

Allemaal prachtige verhalen, unieke verhalen vormen tot iets technisch. Alsof je een prachtige unieke boom terugbrengt tot blokken hout en losse bladeren (heb jij ooit twee exact dezelfde bomen gezien?)

Ik schoot volledig in mijn hoofd, proberende hier toch een draai aan te geven. Ratio-modus all-in.

Even moest ik terugdenken aan puber Lilian die als 15-jarige ontzettend haar best deed om haar wiskunde huiswerk te begrijpen.. tot tranen aan toe omdat het niet lukte.

Gelukkig ben ik nu 15 jaar ouder.

Op het moment dat ik DOOR HAD dat ik enkel in mijn hoofd zat - en dat duurde even - zonder dat de rest van mijn lichaam nog mee deed, viel het kwartje.

Dit zijn verschillende ervaringen van verschillende mensen. In plaats van inzoomen mag ik gaan uitzoomen en iedere mens weer zien als die prachtige boom die samen een bos vormen, of in dit geval, de groep die mijn Chi Neng Qigong les volgt.

En vandaaruit de vertaling maken naar het waarom.

Maar nu eerst mag ik zelf doen wat ik altijd zeg en wat ik doe met mijn lessen: uit mijn hoofd en in mijn lijf. Hoofd - Hart - Buik in verbinding brengen en vandaaruit in het dagelijkse leven zijn.

Morgen ga ik opnieuw een blik werpen op dit klantprofiel en dan neem ik mijn hele zijn mee. Uitzoomend kijkend naar mijn huidige groep aan prachtige deelnemers. Onderzoeken wie ik wil en mag dienen met de krachtige eenvoud van Chi Neng Qigong!

Heb een fijne week