Uit je hoofd en in je lijf - een ware gedachtenkiller!

UIT JE HOOFD EN IN DE LIJF – EEN WARE GEDACHTENKILLER

Over een kraanvogel, een ware gedachtenkiller. Een beweging die gaat over balans, openen en integreren.

De kraanvogel is fysiek een wat aparte Chi Neng Qigong oefening. Waarbij je normaalgesproken vanuit een staande basishouding beweegt, breng je bij de kraanvogel je hele lichaam in beweging. Je loopt letterlijk als een kraanvogel.

Deze oefening verbindt level 1 – het sterker maken van je eigen rivier aan qi, level 2- het sterker maken van alle botten en gewrichten – en level 3 – het versterken van de organen en harmoniseren van de emoties.

Het is een sierlijke beweging waarbij je helemaal beweegt van binnenuit. Je strekt je letterlijk uit in alle richtingen. Open, wijds, ruimte. Om vervolgens alles, alle qi, weer mee te nemen naar binnen. Sluitend, zacht, integreren.

Het is dé oefening waarbij je fysiek hard aan het werk bent. Je hartslag gaat omhoog, terwijl je beweging langzaam is. Het is ook echt een oefening die zorgt voor helderheid en meer energie van krijgt. En het is een ware gedachtenkiller. Op het moment dat je aandacht afgeleid raakt dan ga je wiebelen.

Een perfecte oefening voor buiten.

Zoals altijd zit ook in deze beweging een diepere laag.. namelijk:

 
 

BEWEGEN VANUIT DE BUIK, vanuit jouw basis

In die diepere laag van de kraanvogel (zie afbeelding) gaat het over het continue aanwezig blijven in je basis, in je buik. Bij het zien van deze beweging denk je in eerste instantie aan je evenwicht, maar het gaat niet over simpelweg je gewicht verplaatsen! Er zit zoveel meer diepgang in als je beweegt vanuit jouw basis, vanuit jouw krachtcentrum: vanuit jouw buik.

Vanuit jouw buik ga je staan op één been.

Vanuit jouw buik reik je helemaal uit naar voren én naar achteren. Alsof je aanwezig bent in dat wat er nog komen gaat. Reik verder door naar opzij, helemaal open. Volledig aanwezig in die ruimte in alles dat is.
Om vervolgens in flow door te bewegen naar achter – nog steeds krachtig staand op één been-
Aanwezig in alles dat al is geweest.
En dan vloeiend, vanuit die buik, integreer.
Neem je alles mee naar het nu. Naar binnen. Pauze.

En weer door. Als één vloeiende beweging. Een grote open en sluit. Een ademhaling.
Een kraanvogel.
En door!

Doe mee met de workshop op 10 september. Waarin je alles leert over de kraanvogel en hem daarna net zo stevig doet als ik!
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden! :)