Wat hebben belemmerende overtuigingen met Zhi Neng Qigong te maken?

Nog even over die oude sweater... (die uit de vorige blog)
Ik kreeg namelijk de vraag wat dit met Chi (Zhi) Neng Qigong te maken heeft?

Nou echt een alles!

Voor Patricia van Walstijn (eigenaar van het Chi Neng opleidings- Instituut) is dit de kern van Chi (Zhi) Neng Qigong: ‘het gaat om wat je toe laat in je eigen energieveld’. Je luistert naar haar verhaal in deze podcast.

Met andere woorden: Welke verhalen vertel jij jezelf? Welke informatie geef jij jezelf én daarmee jouw qiveld (=jouw energetische informatieveld)?

In de Chi Neng Qigong is er een bekende mantra die je op verschillende manieren kunt uitleggen.

Hun Yuan Ling Tong

[Uitspraak: Hoen Jou-an Ling Tong]

Hun Yuan Ling Tong haalt de lading weg, oftewel deze Chinese woorden helpen om een situatie en het verhaal van elkaar los te koppel. Het is een mantra die je heel vaak kunt gebruiken.

Zoals wanneer je aan het piekeren bent of als je ‘negatieve’ gedachten hebt. Een paar voorbeelden zijn gedachten als: ‘als ik maar niet ziek wordt’, ‘zie je wel, dit lukt mij niet’ en ‘ik ben gewoon onzeker’. Door Hun Yuan Ling Tong te denken verander je de richting van qi.

Met elke gedachte breng je informatie in jouw energieveld.
Met je gedachten stuur je jouw energie (en daarmee beïnvloed je jouw toekomst). Denk maar aan het bekende gezegde: ‘wat je aandacht geeft groeit.

Met Hun Yuan Ling Tong maak je een gedachte en een situatie weer neutraal.

*trigger alert*

Een voorbeeld van een situatie: je wordt gebeld omdat een goede vriendin een auto-ongeluk heeft gehad. Wat is nu jouw eerste reactie?
Wat denk je?
Wat voel je?

Waarschijnlijk iets in de trant van ‘o shit, wat is er gebeurd? Is alles goed? Gaat het wel?’.. misschien voel je direct iets van stress/spanning in je lijf.

Hiermee wordt er een informatieveld van stress en angst gecreëerd om de situatie. Door direct de mantra Hun Yuan Ling Tong te zeggen/denken haal je deze lading weg en maak je het energieveld weer helder. (Tong betekent helder, clear). En juist die helderheid zorgt er voor dat qi (levenskracht) optimaal kan stromen en dat jouw vriendin sneller opknapt.

Even een disclaimer: dit betekent niet dat je niet medelevend mag reageren of dat dit verkeerd is. Het is een hele menselijke, lief bedoelde reactie. Ik wil je uitnodigen om er bewust van te zijn welke informatie je hiermee in het energieveld brengt.


Disclaimer twee: als je van een situatie schrikt, stress, spanning of angst ervaart duw die dan niet weg met de mantra Hun Yuan Ling Tong, maar combineer Hun Yuan Ling Tong met het voelen van de emotie. Doorvoel de emotie en maak daarna je energieveld weer helder met Hun Yuan Ling Tong.

Vind je dit interessant en wil je hier meer van?

Start dan dit najaar nog met de cursus rust in je hoofd en diepe ontspanning in je lijf met Chi Neng Qigong:
Stop met piekeren, doen én doorgaan en kom uit je hoofd én in je lijf

-        Donderdagavond 19.00 – 20.00 online via zoom start 13 oktober

-        Vrijdagochtend 9.00 – 10.00 Heemstede start 4 november

Klik hier voor meer info en om je gelijk aan te melden.